maandag 26 november 2012




LAAT NIEMAND IN DE KOU STAAN

Je kunt niet leven zonder iemand die van je houdt, die je de moeite waard vindt, aan wie je je kunt toevertrouwen, die bezorgd voor je is en bij wie je altijd terecht kunt. Je ontmoet vele mensen in je leven,maar er zijn bepaalde mensen die in je leven binnengroeien, zodat ze als familie van je worden. Het is een genade, een zegen, als dit goede mensen zijn, mensen bij wie je geborgen bent, bij wie je thuis bent met je hart. Zonder zulke mensen om je heen wordt je leven ondraaglijk.

Toch zijn er vandaag ontelbaren die niemand meer hebben, niemand die met hen bezig is, die zich over hen heen buigt, niemand die hen iets van zijn hart wil geven.
En toch heeft ook hun hart zoveel behoefte, verlangt ook hun hart naar een beetje affectiviteit, een paar armen om in te vluchten, op zoek naar geborgenheid.

Mag ik je waarschuwen tegen de kilte, die langzaam maar zeker onze mensenwereld veroverd en waarin zovelen bevriezen. Denk eraan, we zijn totaal afhankelijk van elkaar,voor eten, kleding, woning, vervoer, ontspanning, voor alles wat met 'betalen' te krijgen is, maar we zijn nog meer van elkaar afhankelijk voor ons geluk en hier is met geld niets te bereiken.

Dit heeft met 'hart' te maken, met liefde die gratis is.
Steek een hart in je omgaan met de mensen en laat niemand meer in de kou staan.

Auteur: Phil Bosmans

Geen opmerkingen:

Een reactie posten